Tekster

 
   
 

Lone V. Petersens billedunivers er mangfoldigt og facetteret.
Det kunstneriske medie er olie og akryl på lærred. Malingens fysiske egenskaber, muligheder og "accidents" - som Francis Bacon formulerede det - har indflydelse på udtrykket, som dog altid fremstår kontrolleret.
Billedsproget forener det figurative, dekorative og abstrakte.
Emnerne er vegetation, landskab, arkitektur, mennesket - herunder navnlig kvinden i relation til barnet og tiden - og arketyper.
I "Græske Visioner" konkretiseres dette. Kunstneren opholder sig hvert år i en periode på den græske ø Folegandros, hvis hvidkalkede arkitektur og enorme mængder af bourganvilla inspirerer hende. De hvidkalkede kykladehuse reflekterer i løbet af dagen et væld af kølige, varme, sarte farvenuancer. I malerierne spiller disse sarte farvenuancer sammen med farvestærke blomster og planter, som kommer til at fremstå på en gang naturalistiske, dekorative og mønsteragtige i en overbevisende syntese. I "Græske Visioner" indgår også stiliserede figurer fra græske oldtidsvaser.
Alle disse elementer fremstår som et klart formuleret, feminint og poetisk univers: Blomsten letter fra lærredet, som var det en sommerfugl.
Andre serier af malerier kan være "Mor og Barn". Relationer mellem mor og barn står i disse billeder hævet over tid og sted. I serien "Tidsrum" fremstår rummet drømmeagtigt klart som mønstre.
Denne visuelle problematik er også karakteristisk i serien "Vækster", hvor figurationer som berberissen eller blomsten, der fremstår som en vigtig metafor i Lone V. Petersens univers, danner tidløse mønstre og dybde i billederne.

 

 
  

Torben Heron, maler og grafiker

 
   
 
Top